اسکولیوز ایدیوپاتیک در کودکان و نوجوانان

اسکولیوز وضعیتی است که باعث انحنای ستون فقرات به پهلو می شود. انواع مختلفی از اسکولیوز وجود دارد که کودکان و نوجوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. تا کنون، شایع ترین نوع آن “ایدیوپاتیک” است، به این معنی که علت دقیق آن مشخص نیست.

اکثر موارد اسکولیوز ایدیوپاتیک بین سن 10 سالگی و زمانی که کودک به طور کامل رشد می کند رخ می دهد. اسکولیوز به ندرت دردناک است – انحناهای کوچک اغلب توسط کودکان و والدین آنها مورد توجه قرار نمی گیرد و اولین بار در طول غربالگری مدرسه یا در معاینه منظم با پزشک اطفال تشخیص داده می شود.

در بسیاری از موارد، منحنی های اسکولیوز کوچک هستند و نیازی به درمان ندارند. کودکانی که انحناهای بزرگتری دارند ممکن است برای بازگرداندن وضعیت طبیعی خود نیاز به بستن بریس یا جراحی داشته باشند.

برای تهیه انواع بریس اسکولیوز می توانید به مرکز پیام آوران سلامتی در اصفهان (بهترین مرکز ارتوپدی فنی در اصفهان) مراجعه بفرمایید.

اگرچه پزشکان علت دقیق اسکولیوز ایدیوپاتیک را نمی‌دانند، اما می‌دانند که این بیماری به رفتارها یا فعالیت‌های خاصی – مانند حمل یک کوله پشتی سنگین یا داشتن وضعیت نامناسب – مرتبط نیست.تحقیقات نشان می دهد که در برخی موارد، ژنتیک در ایجاد اسکولیوز نقش دارد. تقریباً 30 درصد از بیماران مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان سابقه خانوادگی این بیماری را دارند.

اسکولیوز ایدیوپاتیک در کودکان و نوجوانان

اسکولیوز باعث می‌شود که استخوان‌های ستون فقرات بپیچند یا بچرخند، به‌طوری که به جای یک خط مستقیم در وسط پشت، ستون فقرات بیشتر شبیه حرف «C» یا «S» به نظر می‌رسد. انحنای اسکولیوز بیشتر در قسمت فوقانی و میانی پشت (نخاع قفسه سینه) ایجاد می شود. آنها همچنین می توانند در قسمت پایین کمر ایجاد شوند و گاهی اوقات در هر دو قسمت فوقانی و تحتانی ستون فقرات ایجاد می شوند.

منحنی‌های اسکولیوز ایدیوپاتیک از نظر اندازه متفاوت هستند و منحنی‌های خفیف بیشتر از منحنی‌های بزرگتر دیده می‌شوند. اگر کودک هنوز در حال رشد است، منحنی اسکولیوز می تواند به سرعت در طول یک جهش رشد بدتر شود.

اسکولیوز ایدیوپاتیک اغلب در دوران بلوغ شروع می شود و در هر دو جنس دیده می شود اگرچه، دختران بیشتر احتمال دارد که منحنی های بزرگتری ایجاد کنند که نیاز به درمان دارند.

سایر انواع اسکولیوز

اسکولیوز مادرزادی. مشکلات ستون فقرات گاهی قبل از تولد نوزاد ایجاد می شود. نوزادان مبتلا به اسکولیوز مادرزادی ممکن است استخوان های ستون فقرات داشته باشند که به طور کامل شکل نگرفته یا به هم جوش خورده باشند.

اسکولیوز عصبی عضلانی. شرایط پزشکی که بر اعصاب و ماهیچه ها تأثیر می گذارد، مانند دیستروفی عضلانی یا فلج مغزی، می تواند منجر به اسکولیوز شود. این نوع شرایط عصبی عضلانی می تواند باعث عدم تعادل و ضعف در عضلات حمایت کننده از ستون فقرات شود.

علائم اسکولیوز ایدیوپاتیک در کودکان و نوجوانان

انحناهای کوچک اغلب مورد توجه قرار نمی گیرند تا زمانی که کودک در دوران بلوغ دچار جهش رشد می شود و علائم واضح تری وجود دارد، مانند:

  • شانه های کج و ناهموار
  • برجستگی دنده ها در یک طرف
  • یک لگن بالاتر از دیگری قرار دارد.

 

کلمات مرتبط :

اسکولیوز ایدیوپاتیک در کودکان و نوجوانان – اسکولیوز در کودکان – اسکولیوز در نوجوانان – بریس اسکولیوز – ارتوپدی فنی در اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست